kontakt: info@akt5.no

Gengangere


 

En stilisert versjon av Ibsens «Gjengangere»,  iscenesatt av den danske teater- og billedkunstneren Kirsten Dehlholm. Dehlholm er for nestor i nordisk scenekunst å regne og grunnleggeren av det legendariske kompaniet Hotel Pro Forma. Hun har her laget en visuell klassikerfortolkning som synliggjør Ibsens tekst ved å la alle rollene, med unntak av én, være dobbelbesatt. Karakterene opptrer så å si med sine egne gjengangere tilstede på scenen.

Ibsens stykke er som kjent ladet med mye undertekst. Én replikk kan fremføres som et utsagn som kan stå alene, rette seg til en bestemt person eller til flere samtidig. Dehlholm fremhever disse gåtefulle og dunkle elementene i originalteksten gjennom en original tekstmontasje og undersøker samtidig tekst og bilde i rom. Et nytt rom skapes for hver akt, og hvert rom har sine egne regler for spill og bevegelse. Fremførelsen og meningen av teksten endrer seg i forhold til karakterenes plassering i rommet.

Opprinnelig produsert som avgangsforestilling ved Akademi for Scenekunst, deretter overtatt i samarbeid med Kirsten Delholm.

 

Konsept, regi, scenografi Kirsten Dehlholm
Tekst
Henrik Ibsen
Skuespillere
Fru Alving Solveig Laland Mohn, Thea Danielsen Fjørtoft Osvald Kim Atle Hansen, Niklas Westerberg Regine Mona Solhaug, Christina Ørbekk Nikolaisen Jakob Engstrand Joao Pamplona Pastor Manders Anders Høgli, Mads Sjøgård Pettersen
Dramaturgi Erik Exe Christoffersen
Lysdesign
Jesper Kongshaug
Kostymer
Christina Peios
Hår, sminke
Filipe Canha, Christina Peios
Syerske
Katja Fredriksen
Lydeffekt
Camilla Puccini
Lydtekniker
Are Grønsund
Lystekniker
Håkon Hvidegaard Pedersen
Konsulent
Torunn Kjølner
Produksjonsleder
Torill Frydenlund
Stills Alan Brown