kontakt: info@akt5.no

 

22. okt '18
Og der var det gått ytterligere tre år. Hva har jeg gjort siden sist? Vel, jeg har brukt halvannet år på en bok som ikke ble noe av, jeg har skrevet Skilpadder hele veien ned og Shuffle og sammen med Kate Pendry skrevet Costa Blanca, som alle er blitt vist i ulike format. I tillegg har jeg flere stykker som er i utvikling og jeg har brukt mer av tiden min til å jobbe som skuespiller. Men nå - grunnen til at jeg dro fram det gamle html-redigerinsprogrammet er at vi nærmer oss premiere på Post Performance Depression, som skal spilles på Sorialab og er støttet av Kulturrådet. Det er mitt første egne fullskalaprosjekt siden Lebensraum, og jeg må si det kjennes godt å være tilbake i regiposisjonen og kunne dra frem gamle og nye triks fra skrinet.


6. mai '15 To år siden sist oppdatering... ja, greit, jeg ser at denne siden begynner å bli litt utdatert og designet bærer preg av at den ikke er omprogrammert siden 2006. Men det får så være. Alle forestillingene jeg har laget er presentert her og de skal de fremtidige fortsette å bli. For tiden jobber jeg med en bok som skal hete En slags krimroman. Når eller om denne er ute får den nok sin egen side her. Kanskje jeg burde laget et eget og nytt nettsted og flytte alt over der. Jeg skal vurdere det. Uansett synes jeg dette fungerer godt som et arkiv.
7. mai '13 Det var en fullpakket høst og vinter på Dramatikkens hus med 6 forestillinger, hvorav to nye forestillinger, Ugress og Lebensraum, samt lesning av førsteutkastet til Sensurert. Jeg jobber nå med et stykke for Akershus Teater, Nasjonen, som får premiere 26. februar 2014, samtidig som jeg jobber videre med Sensurert for Det Norske Teatret. Gledelig nok ble Revolver invitert til Hovefestivalen, hvor den skal spilles 5. juli 2013.  
29. aug '12 Det nærmer seg kimatlehansenfestivalen* på Dramatikkens hus. Stjernen er der for å markere at det ikke egentlig er en festival, men en samling av forestillinger over et lengre tidsrom. Det hele avsluttes med urpremiere på Lebensraum 13. mars 2013.  
2. feb '12

Sjokoladefabrikken er nå historie og bygget er i ferd med å bli jevnet med jorden for å gjenoppstå som overprisede leiligheter. Kim har flyttet til Sorialab hvor flere forestillinger skal produseres og spilles. Høsten 2012 blir det en "kimatlehansefestival" på Dramatikkens hus hvor flere tidligere forestillinger skal vises igjen og et par nye skal produseres. (Se forøvrig spilleplan)

 
13. jun '11

Etter en vår med Reaching for Straws er sesongen nå over. Til høsten blir det kjøpesenterteater, det blir Velkommen til Ephraim på Sjoko som en avslutning før bygget rives (som passer fint med dommedagstematikken i forestillingen) og det blir mer av Anders' Live Young; Die Fast...

Forøvrig ryktes det om at Fantastic Four såvidt snuser på den friske luften utenfor karantenerommene, men noe mer enn det kan ikke sies.


 
29. nov '10

Så, 18 måneder etter siste oppdatering kommer endelig en ny. Det er foreløpig ingen ny aktivitet for Fantastic Four, men jeg (Kim) har lagt inn informasjon om de forestillingene jeg har gjort, og skal gjøre. Det vil også komme info om forestillinger andre Akt 5-medlemmer lager.

 
2. juni '9

Vi har reist gjennom Bestialitetens Historie og endt opp... ja, hvor har vi nå egentlig endt opp? Det ble hvertfall en intens opplevelse å kjøre (og også å se, innbiller jeg meg) alle fire delene på en og samme kveld sist helg. Det kan i det minste konkluderes med at vi er et annet sted enn ved reisens start, og forholdet til den europeiske mannen er, om ikke forsont, så i hvert fall mer reflektert. (Utrolig hvor mye refleksjon man kan få til med en speilkule.)

Her er en fin leksikalsk oppføring slik vi liker det.

Fantastic Four befinner seg nå i karantene for å svette ut eventuelle smittestoffer og vurdere nye reiser. Takk for følget så langt!

 
4. april '9 Og da var vi i gang med prøvene til Bestialitetens Histories grand finale, samt logistikken med å spille alle fire forestillingene samme kveld på to scener. Vi er ved godt mot og lar ikke Jesu død forhindre vårt arbeide.
 
28. des '8 Og så har vi havnet på toppen av en liste i Dagsavisen over årets beste forestillinger med Bestialiteten 3. En kan si vi seiler med medvind inn i 2009.

 
4. des '8

Nå, derimot, nå er det ting på gang! Ikke bare har vi fått så godt som fullfinansiert del 4, men også fått midler til gjenopptagelse av de foregående 3 forestillinger. Så i mai kan du på se hele serien, inkludert premiere på den avsluttende delen, på Black Box.

Forøvrig er det også trykket pene ord om oss i siste utgave av Norsk Shakespeare- og teatertidsskrift.

 
12. juni '8

Bestialitetens Historie del 4 har desverre, grunnet manglende økonomisk støtte, måttet utsettes. Planen om å gjøre én forestilling i halvåret måtte vike, men vi besluttet å heller lage en stor og fullfinansiert forestilling når disse omstendighetene er på plass. Det er jo tross alt seriens finale, så da må det bli stort.

 

 
30. april '8

Les Anette Therese Pettersens anmeldelse av B3 i Dagsavisen her.

 

 
31. mars '8

 
14. jan `8

Fantastic Four går inn i sin tredje sesong, og jobber nå med Bestialitetens Historie - del 3, som etter all sannsynlighet skal spilles på Torshovteateret i slutten av april. Samtidig er seriens del 1 og 2 blitt nominerte til Osloprisen, sammen med Markens Grøde og Verdensteateret, hvilket må sies å være et respektabelt selskap.

 

 
6. nov `7

Den første spilleperioden for Bestialitetens Historie - del 2 er nå over, og en håndfull publikummere (dvs en ganske stor hånd) har latt seg lykkelig begeistre over dette rituelle seminaret. Det jobbes nå med konkrete planer om å sette sammen alle fire delene.

 

 
1. mai `7

Bestialitetens Historie - del 1 er nå ferdigspilt på Black Box. Det ble overfulle hus og lang venteliste på siste forestilling. Folk skjøt fra seg. Noen lot være å skyte og følte seg dermed moralske. Det var overveldende bra tilbakemelding. Forestillingen ble anmeldt i Morgenbladet, Scenekunst, Dagsavisen og Dagbladet, skjønt disse var mindre oveveldende.
Vi jobber nå med å sette opp nye spillinger andre steder, kanskje i forbindelse med del 2, i alle tilfeller når hele serien settes sammen i 2009.

 

 
16. mars `7

Det er nå blitt lagt inn sider for P2P under dette nettstedet, akt5.no/p2p. P2P er en slags gruppe bestående av Anders Rummelhoff og Kim Atle Hansen, derav linken til akt5.

 

 

6. jan `7

Nytt år, nye muligheter.
AKT 5 innledet året med å skaffe seg egne prøvelokaler på sjokoladefabrikken. På sikt skal denne gjøres om til et sted hvor det er mulig å gjennomføre visninger og arrangementer (dersom det ikke selges og rives først).
Websidene er nesten komplettet, info om alle forestillingene og noen videoklipp lagt inn. Det som ennå mangler er bio på alle medlemmene og en liste over andre forestillinger der AKT 5-folk er involvert.

 

 
14. des `6

Websiden lanseres, designet av Kim, som også er fungerende webmaster. Low tech cheesy animation, we love it. Sidene er ikke helt komplette, men de fylles ut med tiden. Samtidig ble Forum5 lansert, et forum for både medlemmer og ikke-medlemmer til å dele bilder og ideer, diskutere teater, og livet generelt. For å legge inn nye innlegg trenger du brukernavn og passord, dette kan fåes ved å sende mail til webmaster. Let's groove.

 

 

7. des `6

AKT 5/Fanstastic Four har fått støtte til Bestialitetens Historie del 1, og jobber for fullt mot premiere på Black Box i slutten av april.