kontakt: info@akt5.no

Lebensraum

 

 

- en forestilling om overbefolkning.

1968 fantes det 3,5 mrd mennesker på jorden. I dag, 44 år senere har befolkningen fordoblet seg når vi nå akkurat har bikket 7 mrd. Med denne veksten vil vi innen ytterligere 44 år, i 2056, ha blitt 14 mrd og i 2100, når mine oldebarn blir voksne, 28 mrd.

"Lebensraum" er propagandateater som først argumenterer for befolkningsreduksjon, men ender i en debatt om kvantitativ humanisme, menneskeverd og pragmatiske overlevelsesstrategier. Taleren presenterer en utarbeidet løsning som det viser seg at vår humanisme forhindrer oss i å gjennomføre. Så hva gjør vi? Det finnes ingen enkle svar, men spørsmålet må stilles.

Menneskene har siden den industrielle revolusjon og utviklingen av moderne medisin øket eksponentielt i antall. Så langt så vel, problemet er at jordens ressurser ikke har mulighet til å øke eksponentielt og umulig kan holde følge med vår vekst. På ett eller annet tidspunkt må noe forandres, eller vil menneskeheten implodere under sin egen vekt. Hvordan kan vi forholde oss til dette som mennesker?

Tekst og regi: Kim Atle Hansen
Medvirkende: Kim Atle Hansen og Anders Rummelhoff

Støttet av Norsk Kulturråd, Fritt Ord og Dramatikkens hus

Premiere på Dramatikkens hus, mars 2013

Spilles igjen på Sorialab-festivalen 22. nov 2013