kontakt: info@akt5.no

Revolver

Foto: Christoffer Nilsen

 

 

En revolver er en oppfinnelse hvis formål er å skape forandring. Den kan forandre et objekt fra intakt til destruert. Den kan forandre et dyr eller et menneske fra levende til død. Forandringen er alltid destruktiv i første omgang, men ut fra det destruerte kan det vokse frem noe nytt.

Når en revolver har avfyrt seks skudd har den gjennomført en revolusjon. Det sies at ord kan være ammunisjon, er det da mulig med seks ord å skape en revolusjon?

Soloforestillingen Revolver ble vist i performanceversjon under Performancefestivalen ved Kunstbanken Hedmark november 2011, og ble først vist i forestillingsversjon på Sorialab i april 2012.

Under forestillingen blir det presentert en rekke sett på seks ord, med hver sin underliggende tekst som sammen danner et narrativ om revolusjonære idealer kontra hverdagslige verdier. Om hvordan det å kjempe for ideer kan ødelegge de verdiene en faktisk kjemper for. Når en gir så mye av seg selv til saken at det ikke er noe igjen til det vanlige livet. Hvis en må overtråkke humane verdier i sin kamp, hva skjer når man vil vende tilbake?

Publikum kan selv velge hvilke av tekstene de ønsker å høre, og bestemmer således hvilke biter som skal utgjøre historien og hvor lang denne vil bli, alt fra tjue minutter til to timer.

Prosjektet er støttet av Norsk Kulturråd og Kunstbanken Hedmark.

Les anmeldelse fra Scenekunst.no her.