kontakt: info@akt5.no

Mads Berg Skulesongbok 

Opprinnelig produsert ved Akademi for Scenekunst våren 2005, deretter overtatt av AKT 5.

En forestilling om Norge og nasjonalfølelsen; om sportsidioter og fedrelandselskere, de ti bud og janteloven, skoleregler og fjellvettregler, svensker og ekte utlendinger, kvikklunsj og espresso. De unge scenekunstnerne har kastet et blikk på det åpne og lukkede Norge og ment å finne et land hvor reglene styrer i tomrommet mellom det storslåtte og stygge. Den norske skolen - eller nærmere bestemt klasserommet, med kateteret, de grå skolepultene og kartet over Europa – er derfor blitt valgt som forestillingens spillerom.

Tekstmaterialet er i hovedsak hentet fra Mads Bergs Norsk Skulesongbok, men også fra Luthers katekisme, janteloven, isvettreglene, nettvettreglene, grammatikkreglene og en rekke andre regler nordmenn gjerne omgir seg med. Forestillingen beveger seg fra 1905 og hundre år frem i tid - eller fra første til siste skoledag. Eller fra første til siste time. Sangene fra Mads Berg fungerer som markører og ledsagere til skoledagens sysler for et folk som elsker sine fjorder og fjell. Om dette sanguniverset som har fått oss alle til å synge sammen i marsjtakt sier kompaniet at det har vært en uttømmelig inspirasjonskilde. Og at forestillingen like gjerne kunne hete «Fagert er landet», «Å, du som metter liten fugl», eller «Stål i ben og armer».

 

Konsept, dramaturgi, regi Torunn Kjølner

Skuespillere Anders Høgli, João Pamplona, Kim Atle Hansen, Mads Sjøgaard Pettersen, Mona Solhaug, Niklas Westerberg, Solveig Laland Mohn, Thea Danielsen Fjørtoft

Scenografi og kostymer
Rolf Alme

 

SE TRAILER HER
(QT)