kontakt: info@akt5.no

Ugress

 

 

Ugress er en historie om en gullkrageblomst med en kromosomfeil som gjør ham hvit når han skulle vært gul. Han står ved siden av bestevennen Gresstrå og drømmer om å møte en annen blomst før sommeren er over. En gul gullkrage spirer, men hun vil ikke ha noe med ham å gjøre siden han er hvit, og løvetannen kommer mellom dem og truer med å ødelegge hele tilværelsen på plenen. Historien er livsfilosofisk på mikronivå, det er en kjærlighetshistorie mellom to blomster. Man er en liten blomst på en plen som egentlig ikke skal være der og lurer på hvordan man best skal bruke den korte tiden sin på. Hele tiden mens gressklipperen lurer faretruende ved husveggen. På scenen er skuespillerne plassert ved et lerret hvor blomstene og de andre tingene i hagen blir tegnet på dem med projeksjon.

Tekst og regi: Kim Atle Hansen
Medvirkende: Rune Løding, Jonas Heier Straumsheim, Mona Solhaug og Jo Adrian Haavind

Takk til skuespillerne som medvirket til tekstutvikling i 2004: Anders Høgli, Mads Sjøgård Pettersen, Thea Fjørtoft og Niklas Westerberg, samt Signe Becker som blomstertegner.

Støttet av Norsk Kulturråd / Kunstløftet

Premiere på Dramatikkens hus, okt 2012

Forestillingen ble også spilt på Showbox desember 2013, og fikk denne fine anmeldelsen fra Scenekunstbrukets Unge Stemmer.

Forestillingen er del av Scenekunstbrukets repertoar og er tilgjengelig for skoleturné. I april 2015 spilte forestillingen på DKS-turné i Oppland med Anders Høgli som Hvitkrage.

Se info og video her.